En Tid för Värme och Gemenskap


7 december, 2023

I hjärtat av Ramlösa, vid vår LARO Sund-mottagning, är atmosfären mer än bara ett ställe för återhämtning; det är en plats där gemenskap och omtanke får blomstra. Detta blev tydligt under vårt nyligen anordnade julbord, en händelse som förde samman våra patienter i en varm och inbjudande miljö. Det var en dag som handlade mindre om maten på bordet och mer om de band som knöts mellan dem som delade den.

Som en del av vårt team här på LARO Sund, känner vi en stark koppling till varje persons resa genom beroendets utmaningar. Att se våra patienter skratta och dela historier runt julbordet var en påminnelse om att vi alla strävar efter samma mål: att finna glädje och mening bortom våra svårigheter.

Vår mottagning är mer än bara en plats för medicinsk behandling. Den är en fristad där varje individ kan känna sig hörd och sedd. För många som kämpar med opioidberoende kan högtider vara en särskilt svår tid, ofta fylld av utanförskap och ensamhet. Genom att arrangera detta julbord ville vi ge våra patienter en känsla av normalitet och tillhörighet. Att se deras ögon tändas upp vid åsynen av en traditionell julbuffé och att höra deras skratt var ett bevis på att vi lyckades skapa något speciellt.

Under evenemanget var vi närvarande, inte bara som vårdgivare utan som medmänniskor. Vi delade berättelser, skratt och även några tårar. Detta underströk vår filosofi på LARO Sund: att integrera psykisk och social hälsa med den fysiska vårdprocessen. Vi vet att återhämtning inte bara är en fysisk resa, utan också en emotionell och social.

Att se våra patienter samlas och stödja varandra under julbordet var en kraftfull påminnelse om varför vi gör det vi gör. Varje dag arbetar vi för att inte bara behandla beroende, utan för att bygga en gemenskap där alla känner sig välkomna, värderade och del av något större. Julbordet på vår mottagning i Ramlösa var inte bara en fest, det var ett firande av livet, återhämtning och hoppet om en ljusare framtid.